/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

O fată de 15 ani s-a înecat în râul Nistru. Salvatorii au început căutările sâmbătă

missing
27 iunie 2021, ora 09:47

O adolescentă de 15 ani s-a înecat ieri, 26 iunie, în râul Nistru. Tragedia s-a produs în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Potrivit informațiilor, corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit în această dimineață de scafandrieri. 

Operațiunea a început ieri, anunță purtătoarea de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu, precizând că fata a mers la scăldat cu alte două copile.

„Două fete au intrat în râu, iar una se afla pe mal. Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit. La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, fiind suspendate noaptea”, a adăugat Liliana Pușcașu.

După reluarea căutărilor, în această dimineață, corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la distanța de 70 metri de locul presupus de înec, la o adâncime de 5 metri. Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor.

De la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv cinci minori.

În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram