/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Atenție! Traficul aerian spre și dinspre Portugalia, suspendat. Sunt permise doar călătoriile esențiale

missing
28 iunie 2021, ora 15:06

Traficul aerian spre și dinspre Portugalia a fost suspendat, anunță Ambasada Republicii Moldova în Portugalia. Reprezentanții misiunii diplomatice au precizat că vor fi permise doar călătorii esențiale, precizând care sunt noile condiții de călătorie. 

Astfel,  este suspendat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor, cu excepția:

dinspre și către statele care fac parte din Uniunea Europeană și statele asociate Spațiului Schengen, Liechtenstein, Norvegia, Islanda și Elveția, fiind permisă doar călătorii esențiale dinspre următoarele state: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, România, Slovacia, Spania, state cu rata de incidență situată între 150 – 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile;

Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Estonia, Franța, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Slovenia, Suedia, Ungaria, state cu rata de incidență egală sau superioară valorii de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, pasagerii provenind din aceste state, au obligația de a efectua, la sosirea în Portugalia continentală, și o perioadă de izolare de 14 zile;

dinspre și spre state și regiuni administrative speciale, în conformitate cu recomandările Consiliului UE 2020/912 din 30 iunie 2020, privind legăturile aeriene cu Portugalia și care fac parte din următoarea listă: Australia, China, Republica Coreea, R.A.S. Hong Kong, R.A.S. Macao, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Thailanda sau a pasagerilor provenind din aceste țări chiar dacă au făcut escală în state care fac parte din lista celor pentru care este obligatorie efectuarea carantinei de 14 zile.

dinspre și spre state care nu fac parte din Uniunea Europeană sau care nu sunt state asociate Spațiului Schengen, inclusiv dinspre Republica Moldova, exclusiv pentru călătorii esențiale. Sunt considerate călătorii esențiale cele efectuate din motive profesionale, de studiu, de reuniune familială, de sănătate sau pentru rațiuni umanitare.

Potrivit informațiilor, cu excepția copiilor cu vârsta de până la doi ani, pasagerii zborurilor cu destinație sau escală în Portugalia continentală trebuie să facă dovada că au efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării un test molecular (tip RT-PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ, fără de care nu se vor putea îmbarca în aeronavă.

Ambasada Republicii Moldova în Portugalia precizează că sunt exceptați de la măsura izolării, fiind obligați să-și limiteze deplasările la cele esențiale pentru scopul în care au sosit în Portugalia: pasagerii care se deplasează pentru călătorii esențiale și a căror ședere pe teritoriul național, dovedită prin biletul de întoarcere, nu depășește 48 de ore; pasagerii care se deplasează exclusiv pentru practicarea activităților sportive integrate competițiilor profesionale internaționale, cu respectarea normelor DGS; pasagerii care fac parte din delegațiile străine care se deplasează pentru participarea la reuniuni în cadrul Președinției Portugaliei a Consiliului Uniunii Europene indiferent de perioada de ședere.

Cetățenilor statelor terțe, fără rezidență în Portugalia, care se îmbarcă fără prezentarea unui test le va fi refuzată intrarea pe teritoriul național.

Mai mult, cetățenii străini fără rezidență în Portugalia care fac escală într-un aeroport național trebuie să aștepte zborurile de legătură în interiorul aeroportului.

De asemenea, se menține măsura controlului obligatoriu al temperaturii corporale prin intermediul termometrelor cu infraroșu a tuturor pasagerilor care sosesc pe teritoriul național. Temperatura corporală relevantă este cea egală sau superioară valorii 38 C. Astfel, orice pasager a cărui temperatură este egală sau superioară valorii de 38C, va fi imediat îndrumat către structurile medicale care funcționează pe aeroporturile naționale, pentru repetarea măsurării temperaturii și în vederea efectuării unui test molecular în cazul în care situația o justifică.

Mai jos vedeți CATEGORIILE EXCEPTATE, cărora li se permite intrarea în Portugalia:

  • cetățenilor Uniunii Europene, cetățenilor țărilor asociate Spațiului Schengen și membrilor respectivelor familii, și cetățenilor statelor terțe cu reședință legală într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv rezidenților în Portugalia;
  • cetățenilor țărilor terțe în cazul călătoriilor esențiale efectuate din motive profesionale, de studiu, de reuniune familială, de sănătate sau pentru rațiuni umanitare;
  • pe cale maritimă: se menține în continuare interdicția debarcării pasagerilor și echipajelor vaselor de croazieră în porturile naționale, cu excepția cetățenilor portughezi și a rezidenților în Portugalia. Este permisă acostarea ambarcațiunilor de agrement și debarcarea pasagerilor.
  • pe cale rutieră: nu există restricții de circulație. A fost anulat controlul la frontierele terestre și fluviale cu Spania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram