/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cod GALBEN de caniculă în toată țara! Sunt prevăzute temperaturi de până la +33 de grade Celsius

29 iunie 2021, ora 12:27

Temperaturi caniculară în toată țara. Meteorologii au emis o nouă avertizare. Astfel, după orele amiezii, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C.

 

 

Astfel, în legătură cu avertismentul lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care a emis cod galben de caniculă, specialiștii recomandă respectarea următoarelor reguli și măsuri de precauție pentru a preveni efectele negative ale caniculei și insolației asupra sănătății:

·  Evitați, pe cât posibil, expunerea excesivă la soare între orele 11.00 – 18.00;

·  Purtați pălării de soare, haine lejere din fibre naturale de culori deschise;

·  Dacă aveți aer condiționat, reglați climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;

·  Nu trebuie folosite ventilatoarele dacă temperatura aerului depășește 32°C;

·  Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe;

·  Consumați zilnic cel puțin 2 litri de lichide (sucuri, apă plată, îmbuteliată).

·  Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece favorizează deshidratarea, astfel diminuând rezistența organismului la căldură;

·  Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), fiind diuretice acestea deshidratează organismul;

·   Consumați fructe și legume proaspete (castraveți, roșii), ele conțin o mare cantitate de apă;

·   Evitați consumul de alimente cu conținut sporit de grăsimi, sare, zahăr, a bucatelor prăjite, afumate, semifabricatele, fast-food etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram