/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Mascații au descins la sediul electoral al unui candidat la Duma rusească, care a făcut parte din echipa lui Navalnîi

missing
01 iulie 2021, ora 15:47

Oamenii legii din Moscova au percheziționat sediul electoral al fostului șef al organizației centrale de la Moscova a lui Alexei Navalnîi. Este vorba despre Oleg Stepanov, care urmează să candideze la Duma de Stat. Despre acest fapt s-a aflat din canalul de telegram al candidatului scrie meduza.io.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar penal privind crearea unei organizații non-profit care încalcă drepturile cetățenilor. Anterior, acest caz a fost inițiat împotriva lui Alexei Navalnîi și asociaților săi, șeful Fondului pentru Lupta cu Corupția Ivan Zhdanov și fostul șef al sediului regional al politicianului Leonid Volkov.

„Aceasta este o presiune asupra campaniei noastre. Oleg Stepanov este în arest la domiciliu, nu avem voie să deschidem un cont ilegal, iar acum sunt și descinderi cu confiscarea evidentă a echipamentului personal al angajaților”, au comunicat membrii partidului.

Dosarul penal împotriva lui Navalnîi, Volkov și Zhdanov privind crearea unei organizații care încalcă drepturile cetățenilor a fost deschis în februarie, dar a devenit cunoscut abia în aprilie.

Oleg Stepanov este fostul coordonator al sediului central al Moscovei al lui Alexei Navalnîi. Din ianuarie, el se află în arest la domiciliu pentru un „caz sanitar” . În iunie, comisia electorală a refuzat să înregistreze un cont pentru Oleg Stepanov, care era necesar pentru colectarea semnăturilor înainte de alegerile pentru Duma de Stat, justificând acest lucru prin „o lege împotriva FBK” .

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram