Război în Ucraina, ziua 398: Tancuri donate și explozii la Kiev! Rusia avertizează Armenia, iar Zelenski are o profeție alarmantă

/DOC/ A costat 95 de mii de euro și se află într-o zonă de elită de la București. Detalii despre apartamentul nedeclarat al lui Cavcaliuc 

02 iulie 2021, ora 11:13

Un apartament cu trei camere și terasă, într-o zonă de elită din București – Greenfield Residence, este achiziția pe care colonelul și, mai nou, politicianul Gheorghe Cavcaliuc ar fi vrut s-o țină în taină, se arată într-o investigație realizată de „CU SENS”, care a obținut documente ce arată că apartamentul de 74,9 metri pătrați i-a costat, pe el și partenera lui, 459.703 RON, adică circa 95.000 de euro – bani achitați în șase rate, într-o perioadă de doar patru luni și jumătate. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat în decembrie 2019, la doar jumătate de an de la demisia lui Cavcaliuc din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), admiterea unor date incomplete sau falsul în declarația de avere se pedepsește penal.

De cum faci stânga pe lângă Grădina Zoologică, se deschide o alee ce șerpuiește prin Pădurea Băneasa, la capătul căreia apare un oraș diferit de tot ce există în București. Blocuri albe, construite într-un stil minimalist se îmbină armonios cu peisajul natural. Ai ajuns în complexul Greenfield Residence, situat în zona de Nord a capitalei României, la doar zece minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă, se mai menționează în investigația CU SENS.

Într-un bloc din acest cartier cochet, departe de aglomerația orașului, protejat de scutul de verdeață, e proprietatea din străinătate a colonelului Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit documentului emis de autoritățile române, Gheorghe Cavcaliuc deține 50% din apartamentul cu suprafața utilă de 68,6 metri pătrați și o suprafață totală de 74,9 metri pătrați. Cealaltă jumătate se află în proprietatea partenerei sale de viață – Eugenia Cavcaliuc. Cei doi apar în contractul de vânzare-cumpărare drept cetățeni români, cu viza de reședință la Vaslui.

Apartamentul este compus din trei camere, grup sanitar, bucătărie, dressing, baie și terasă și a fost cumpărat la pachet cu o cotă-parte de 4,12% din părțile comune ale blocului și o cotă de teren aferent cu suprafața de 15,6 metri pătrați.

În investigație se mai precizează că apartamentul a fost achiziționat în decembrie 2019, la doar jumătate de an de la demisia lui Cavcaliuc din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Prin urmare, noua achiziție nici nu s-a regăsit în declarația de avere și interese pentru anul 2019, care a fost depusă la demisie. Atunci, Cavcaliuc a declarat un venit de puțin peste 200 mii de lei – salariul său de șef-adjunct la IGP, două apartamente și o vilă. Mai multe despre apartamentul lui Cavcaliuc puteți citi în instigația CU SENS.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram