/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Șeful unei subdiviziuni a Poliției de Frontieră nu și-ar fi declarat averea. Acesta riscă să-și piardă funcția

missing
02 iulie 2021, ora 15:34

Șefului subdiviziunii Gotești din cadrul Direcției Regionale Sud a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră nu și-ar fi declarat averea. În acest sens, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare.

Potrivi ANI, la sfârșitul anului 2019, ANI a inițiat o procedură de control al averii pe numele subiectului, în baza unei sesizări transmisă de către Procuratura Cantemir referitoare la depistarea unor terenuri agricole aflate în proprietatea subiectului, care nu ar fi fost declarate.

„Inspectorul de integritate a analizat declarațiile de avere și interese personale ale subiectului depuse în perioada 2018-2020 și a constatat că subiectul a omis să includă date despre un automobil de model Mercedes C230 cu drept de posesie, un apartament din orașul Cantemir, opt terenuri agricole și venitul obținut de soție din arendarea unora dintre acestea, în mărime totală de peste 6000 de lei”, se arată într-o notă.

În rezultatul celor constatate, inspectorul de integritate a sesizat Procuratura despre neincluderea în mod intenționat a unor date în declarațiile de avere și interese personale de către subiectul vizat.

Dacă va fi găsit vinovat în săvârșirea faptelor care i se impută, subiectul riscă o amendă între 20 de mii de lei și 30 de mii de lei sau închisoarea de până la 1 an, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 2 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram