/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Sâmbătă, sunteți invitați la „O seară în parc”. La concert, toate vocile vor fi feminine și va evolua și Irina Rimes

missing
02 iulie 2021, ora 21:36

Concert în aer liber, unde toate vocile sunt feminine. Anume așa va fi spectacolul cu genericul „O seară în parc”, programat pentru ziua de mâine. Astăzi, echipa noastră de filmare a reușit să ia imagini de la repetiția generală, ba mai mult, a obținut un interviu și de la îndrăgita cântăreață Irina Rimes, care va evolua în concertul de sâmbătă. Cum este pentru ea revenirea pe scena de acasă, alături de alte interprete, dar și alte detalii despre acest show inedit, aflați în cele ce urmează.

Repetițiile pentru concertul de mâine, de la Teatrul Verde, erau astăzi în toi. Adunați în sala de spectacole de la Palatul Republicii, artiștii își potriveau acordurile. Printre cei care vor evolua mâine în scenă se numără și Irina Rimes, cea care a cucerit nu doar publicul de acasă, dar și de peste hotare. În pauzele dintre repetiții, am reușit s-o întrebăm ce așteptări are de la această evoluție, alături de artiștii din țara sa de baștină. Irina ne-a zis că, în pandemie, a petrecut mult timp acasă, iar nu demult a avut și un concert, la Soroca. Totuși, pentru evenimentul de mâine, spune că a trebuit să se pregătescă foarte bine.

„Concertul de mâine este un concert care implică prestanță și trebuie să mă pregătesc de el și nu neapărat e ca o revenire acasă, ci mai mult ca o pregătire ca publicul de acasă să mă vadă în formă după pandemie. În rest, cu fetele nu am cântat niciodată și e o noutate și pentru mine”.

Interpreta ne-a mai spus că fiecare public, fie că vorbim de cel local sau de cel de peste hotare, diferă. Totuși, publicul de acasă îl simte mai cald și mai aproape.

„La Chișinău, în schimb, publicul e dornic de artiști și cred că dintre toate concertele pe care le-am avut vreodată, concertele la Palatul Național au fost cele mai plăcute. Mă aștept să fie un concert frumos. Mă aștept să fie un concert care să aducă aminte oamenilor că mai există și concerte că pandemia se duce și că revenim la normal”.

Invitatul de onoare al evenimentului va fi Maestrul Emerit al Artei din Moldova și Artist al Poporului, Eugen Doga. La fel, în scenă vor mai evolua interpretele Renata Vari, Cornelia Ștefăneț, Cristina Scarlat, Noemi Modra, Mariana Bulicanu, Adriana Fabian care vor fi acompaniate de Orchestra Extinsă a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici, în frunte cu dirijorul Dumitru Cârciumaru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram