Război în Ucraina, ziua 172. Zelenski: Orice soldat rus care trage în centrala Zaporojie va deveni o „țintă specială”

timp liber

Verde la călătorii în scopuri turistice. Portugalia a scos R. Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic sporit

04 iulie 2021, ora 14:15
Distribuie:

Moldovenii pot călători în scopuri turistice sau de viză și în Portugalia. Asta după ce, țara noastră a fost exclusă din lista statelor cu risc epidemiologic sporit. Anunțul a fost făcut de către Ambasada R. Moldova în Portugalia.

„Cetățenii pot efectua călători non-esențiale în Portugalia, inclusiv pe cale aeriană. Pasagerii zborurilor cu destinație sau escală în Portugalia continentală vor fi admiși la zbor doar în baza prezentării, la plecare, a dovezii de efectuare, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic – NAAT (include testul RT-PCR convențional, în timp real) cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, anterioare orei îmbarcării sau a Certificatului Digital COVID al UE. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Menționăm că cetățenii moldoveni pot călători și în Grecia, inclusiv în scopuri turistic. Astfel, aceștia trebuie să dețină un certificatul de vaccinare sau testul molecular negativ la COVID-19, obținut cu cel mult 72 ore înainte.

Pe 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova de rând cu alte țări a fost inclusă în această listă. Restricțiile de călătorie urmează a fi eliminate treptat de către statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe au explicat că lista aprobată la nivelul UE are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale Uniunii. Recomandarea dată nu se aplică direct, ci urmează să fie implementată prin deciziile individuale ale statelor membre ale Uniunii Europene și ale statelor spațiului Schengen.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram