Moldovenii din Irlanda, care vor vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și trebuie să se deplaseze către secțiile de vot, trebuie să dețină un act care să confirme motivul călătoriei. Precizările sunt făcute de Ambasada Republicii Moldova din Irlanda.

Chiar dacă nu sunt restricții de călătorie, autoritățile irlandeze au solicitat ca alegătorii care se deplasează din diferite localități ale Irlandei la secțiile de votare, să fie în posesia Scrisorii Ambasadei din 5 iulie 2021, care confirmă motivul.

„Vă recomandăm să printați sau să păstrați această scrisoare în format electronic pe telefonul dvs. pentru a fi prezentată la solicitare. Nu uitați să dispuneți și de un document de identitate al cetățeanului Republicii Moldova (pașaport/buletin). În cazul în care veți întâmpina careva dificultăți, rugăm contactarea imediată a Ambasadei Republicii Moldova din Dublin la numărul de urgență: +353 899771081”, se arată în nota informativă a misiunii diplomatice din Irlanda.

Amintim că potrivit decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!