/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Avocatul Poporului: În trei luni, 23 de persoane au decedat în instituțiile psihiatrice din țară

missing
06 iulie 2021, ora 20:22

În al doilea trimestru al anului 2021, instituțiile psihiatrice și rezidențiale au continuat să sesizeze Avocatul Poporului cu privire la incidentele ce au avut loc zilnic în instituțiile respective.

Urmare a comunicatelor recepționate doar de la unele instituții, Oficiul Avocatului Poporului a primit informații despre 23 cauze de deces, 18 cazuri de leziuni în instituții, 8 cazuri grave de violență între pacienți și rezidenți, 39 cazuri de aplicare a mijloacelor de contenționare și control, 3 cazuri de atac asupra angajaților și 1 caz de agresiune asupra pacientului, etc.

Raportul trimestrial „Siguranța în sistemul psihiatric și rezidențial” pentru perioada 01 aprilie – 30 iunie 2021 este elaborat și diseminat în scop de informare și de prevenire, ca obiect al procesului de monitorizare a situației în locurile privative de libertate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram