/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Recursul primarului din satul Dancu, respins de CSJ. Referendumul privind revocarea lui Pretuleac va avea loc duminică 

06 iulie 2021, ora 11:12

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul primarului din satul Dancu, Vladimir Pretuleac, care a contestat decizia Comisiei Electorale Centrale, după ce comisia a hotărât că pe 11 iulie în localitate va fi desfășurat un referendum. Încheierea CSJ este irevocabilă. 

Primarul satului Dancu a solicitat anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale din 22 iunie 2021 cu privire la aprobarea modelului buletinului de vot pentru referendumul local de revocare a lui Vladimir Pretuleac din funcția de primar al satului Dancu, raionul Hînceşti. Prin hotărârea din 3 iulie 2021 a Curții de Apel Chișinău, acțiunea depusă de Vladimir Pretuleac a fost respinsă ca neîntemeiată.

Prima instanță a conchis că hotărârea Comisiei Electorale Centrale din 22 iunie 2021 cu privire la aprobarea modelului buletinului de vot pentru referendumul local de revocare a primarului satului Dancu, raionul Hîncești, este emis de autoritatea competentă în conformitate cu prevederile legale și cu respectarea procedurii stabilite de lege, considerând că nu există temeiuri legale pentru a dispune anularea acestei hotărâri. Pe 4 iulie 2021, Vladimir Pretuleac, reprezentat de avocatul Nicolae Frumosu a depus recurs motivat împotriva hotărârii din 3 iulie 2021 a Curții de Apel Chișinău.

Comisia Electorală Centrală a decis că pe 11 iulie, odată cu desfășurarea scrutinului electoral pentru alegerile parlamentare, în localitatea Dancu din raionul Hâncești va fi organizat și un referendum local.

Într-un reportaj de la TV8, localnicii s-au plâns că acesta, în loc să le rezolve problemele, și-ar face interesele proprii la primărie. Asta deși, în campania electorală le promitea marea și sarea.

Vladimir Pretuleac a ajuns în vizorul presei, după scandalul cu drumurile din localitate. Mai exact primarul ar fi profitat de Programul drumuri bune pentru Moldova, redenumit în acest an de către socialiști în Drumuri bune pentru toți. Oficialul a convins antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum, care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul local decidea, în două rânduri, cu totul altceva.

/VIDEO/ Nemulțumirile localnicilor din Dancu, unde se va desfășura un referendum odată cu parlamentarele din iulie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram