Ambasada Republicii Moldova vine cu precizări privind adresele secțiilor de votare din Israel, unde moldovenii vor putea participa la scrutinul din 11 iulie. Potrivit unei note informative a misiunii diplomatice, pe teritoriul Israelului vor fi deschise două secții de votare, una în orașul Tel Aviv și în orașul Așdod.

Secțiile de votare vor activa în intervalul orelor 07:00 – 21:00 și se vor afla la următoarele adrese:

• orașul Tel Aviv, strada Ibn Gabirol 71, clădirea Centrului Cultural Enav.

• orașul Așdod, strada Kakal 90A, clădirea Beit Eitan.

Cetățenii vor putea vota în baza pașaportul moldovenesc, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat, a buletinului de identitate cu fișa de însoțire, valabil sau în baza livretul de marinar.

„Luând în considerație situația pandemică, cetățenii vor respecta toate măsurile de protecție împotriva COVID-19, în special purtarea obligatorie a măștii de protecție în incinta secției de votare, utilizarea dezinfectanților și respectarea distanței sociale”, precizează responsabilii de la Ambasadă.

Amintim că potrivit decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!