politic

/DOC/ Contestația blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva PAS, respinsă de CEC

07 iulie 2021, ora 16:41
Distribuie:

Contestația blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) împotriva PAS, prin care a învinuit Partidul Acțiune și Solidaritate că folosește imaginea președintei Maia Sandu în campania electorală, a fost respinsă. Contestația, care a fost examinată în cadrul ședinței de astăzi, 7 iulie, a CEC, nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

Raportul pe acest caz, care a prezentat proiectul, a cerut sancționarea PAS-ului printr-un avertisment.

„Consider că trebuie să fie respinsă solicitarea atât pe aspect de competențe, cât și tardivitate. Consider că nu a fost constat că prin acest material a fost utilizată imaginea Maiei Sandu în campanie electorală. Este un buletin despre lansarea în campanie. Nu este folosită imaginea Maiei Sandu în scop de publicitate electorală. BECS nu a prezentat probe când a afla pe data de 8 sau 9 iunie”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru, reprezentanta PAS în cadrul ședinței CEC.

Întrebată despre buletinul informativ, reprezentanta PAS a mai spus că „stocul a fost epuizat în prima și următoarea de zi. Nu a rămas nimic în stoc și nu sunt distribuite în continuare. A fost distribuit odată cu lansarea în campanie electorală a formațiunii”.

Anterior, Curtea Supremă de Justiție a obligat instituția electorală să examineze contestația BECS. „Se menține hotărârea din 17 iunie 2021 a Curţii de Apel Chișinău în cauza de contencios administrativ la acţiunea depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” cu privire la anularea răspunsului nr. CEC8/4175 din 12 iunie 2021 şi obligarea examinării contestației”, se arată în hotărâre.

Pe 17 iunie curent, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor prin care susține că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală.

Precizăm că anterior, CEC a restituit solicitarea reprezentanților Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, menționând că s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența comisiei. „Prin urmare, potrivit art. 72 (1) din Codul electoral, că restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arata în răspuns.

În sesizarea pe care au depus-o la CEC, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au solicitat ca PAS să primească un avertisment pentru că a folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram