Ziua comemorării victimelor deportărilor staliniste a fost un motiv de agitație electorală, dispute și neînțelegeri între cei veniți la „Trenul durerii”, monumentul din scuarul Gării Feroviare din Chișinău. Unioniștii și reprezentanții altor partide au depus flori și au ținut discursuri mai mult politice, în timp ce oamenii care au trăit pe propia piele oroarea evenimentelor de acum 72 de ani au depănat amintiri care le-au adus lacrimi în ochi.

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, în timpul mandatului căruia a fost edificat „Tremnul durerii” s-a arătat supărat după ce foștii deportați au refuzat să folosească tehnica adusă de unioniști în scuarul Gării Feroviare.

„Unde este respectul pentru fostul primar al acestui oraș, pentru cel care a ridicat monumentul intru comemorarea victimelor deportărilor?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

Autoare: Viorica Tătaru

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!