/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ CSJ a respins repetat recursul Partidului „Noua Opţiune Istorică” privind înregistrarea simbolului „PAȘ”

missing
08 iulie 2021, ora 10:58

Magistrații de la Curte Supremă de Justiție au respins repetat recursul depus de către Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică”, care și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, identic cu cel al PAS-ului. Astfel, a fost menținută decizia Curții de Apel Chișinău din 28 iunie, care la fel a respins admisibilitatea recursului Partidului Noua Opțiune Istorică, care solicita să-i fie înregistrat noul simbolul electoral de către Comisia Electorală Centrală. Cel de-ntâi recurs a fost respins pe 2 iulie curent. 

„Așadar, Colegiul constată că recurentul nu a invocat niciun motiv plauzibil, care ar justifica imposibilitatea de a face uz în interiorul termenului legal de dreptul procedural de a contesta actul judecătoresc de dispoziție emis de Curtea de Apel Cahul la 3 iulie 2021 , cu atât mai mult că recurentul nu a depus o cerere cu privire la repunerea recursului în termen”, se arată în hotărârea CSJ din 7 iulie curent.

Decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă și nu poate fi atacată.

Noua abreviere a Partidului Alternativă și Șanse este la fel scrisă cu litere minuscule și încadrată între slash-uri – „/paș/”. Formațiunea și-a schimbat abrevierea o dată cu schimbarea denumirii, aprobată pe dată de 16 mai 2021. 

Amintim că în ședința de marți, 22 iunie, CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit în Partidul Alternativă și Șanse, din motiv că seamănă izbitor de mult cu cel al PAS.

Formațiunea politică a avut la dispoziție câteva zile să prezinte un nou simbol electoral, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, cel mai probabil, formațiunea politică va figura fără un simbol în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Cap de listă al partidului este Svetlana Chesari, vizată într-un dosar penal privind delapidarea unui milion de euro, bani din fonduri europene, destinați unor proiecte cu menire socială în raioanele Ungheni și Criuleni. Dosarul încă se află pe rol la Procuratura Anticorupție. Chesari se declară nevinovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram