/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

În atenția alegătorilor din SUA și Europa. Puteți accesa pe google map adresele secțiilor de vot

missing
08 iulie 2021, ora 09:43

Alegătorii din Statele Unite ale Americii și Europa pot accesa pe google map adresele secțiilor de vot. Moldovenii aflați în străinătate pot să calculeze astfel de cât timp au nevoie pentru a ajunge la biroul electoral.

Amplasarea secțiilor de vot pe hartă a fost făcută de către Asociația ADEPT. Membrii organizației au indicat și secțiile la care au votat cei mai mulți moldoveni din diaspora la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020.

Harta cu secțiile de votare amplasate în SUA și Europa poate fi accesată aici.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, peste hotarele Republicii Moldova au fost constituite 150 de secții de votare în 36 de țări. În comparație cu scrutinul prezidențial din 2020 au fost deschise 11 secții suplimentare, inclusiv în localitățile unde au fost epuizate buletinele de vot în turul doi.

Totodată, s-a micșorat numărul de secții în România (Oradea) și Grecia (Atena) și au fost reamplasate secțiile de votare din Rusia, acestea fiind concentrate în jurul Moscovei.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram