/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Anunț IMPORTANT pentru moldovenii din Cipru. Accesul în secțiile de vot va fi efectuat doar în baza unui test negativ la COVID-19 sau a unui certificat de vaccinare

missing
09 iulie 2021, ora 11:22

Moldovenii cu drept de vot din Cipru vor avea acces în secțiile de vot doar în baza unui test negativ la COVID-19 sau în baza unui certificat de vaccinare. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată în comun cu președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil. 

În contextul organizării scrutinului electoral din 11 iulie 2021 în cadrul secției de votare nr. 38/13 din Republica Cipru, localizată la adresa str. Amerikanas nr.11, or. Limassol (în incinta Hotelului Miramare) Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru din 08.07.2021, începând cu 09.07.2021 accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea:

• Testului PCR
• Testului rapid (Rapid test – accesibil cu titlu gratuit în centrele de testare propuse de către Guvernul Republicii Cipru)
• Confirmării însănătoșirii (test serologic)
• Confirmării imunizării

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Grecia, acreditată prin cumul în Cipru îndeamnă cetățenii cu drept de vot să se prezinte la Biroul de votare în posesia unui document menționat mai sus, solicitat de către autoritățile cipriote.

„În vederea planificării unui proces de votare organizat, aducem la cunoștință publicului, că testarea poate fi efectuată în incinta Centrului de testare gratuită la adresa: str. Stymfalidon 11, Limassol 4060 (incinta Hotelului Atlantica Oasis, sediul anterior al secției de votare din data de 01.11.2020/14.11.2020) care se află la o distanță de 6 minute de actualul Birou al secției de votare 38/13”, precizează MAEIE.

Amintim că potrivit decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram