/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ultima oră! SUA donează Republicii Moldova 500 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Când va ajunge primul lot la Chișinău

missing
09 iulie 2021, ora 19:35

Statele Uniate ale Americii donează Republicii Moldova 500 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania Johnson& Johnson. Potrivit informațiilor, primele 150 de mii de doze vor ajunge în Republica Moldova pe data de 12 iulie curent. 

„Anunț cu mândrie că, prin intermediul platformei COVAX, SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson produse în SUA. Primele 150.000 de doze vor ajunge în Moldova pe 12 iulie. Nu putea exista un prilej mai important pentru această donație. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei. După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern”, a precizat ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan .

În context, ambasadorul a precizat că „această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins și productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă, și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Este un moment unic în istorie. Statele Unite vor continua să facă tot ce putem pentru a construi o lume mai sigură și mai protejată de amenințarea bolilor infecțioase”.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 780 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19.

Autoritățile din sănătate au anunțat astăzi, 9 iulie, că peste 300 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram