/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Primul caz de votare multiplă, înregistrat de IGP. Polițiștii verifică peste 380 de încălcări

missing
11 iulie 2021, ora 19:51

Zeci de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, agitație electorală și corupere a votanților au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi de către Inspectoratul General al Poliție. Până la ora 19.00, la IGP au parvenit 242 de sesizări, 80 dintre care au fost depuse de către concurenții electorali. În total, IGP documentează 381 de încălcări depistate la secțiile de vot sau în preajma acestora.

Concurenții electorali au declarat la Poliție 71 de  cazuri ce vizează transportarea alegătorilor la vot și determinarea de a vota un anumit concurent electoral și  9 cazuri de agitație electorală.

Poliția instrumentează și 19 sesizări cu privire la afișajele electorale, în 4 cazuri controlul fiind deja finisat. În 12 cazuri se verifică acțiuni de corupere a alegătorilor. Dintre acestea, în două cazuri verificările au fost deja realizate și faptele nu s-au confirmat.

Inspectoratul General al Poliției anunță și primul caz privind votul multiplu. Acesta a fost înregistrat la Anenii Noi. Poliția defășoară activități de acumulare a probelor.

De asemenea, oamenii legii au înregistrat 21 de cazuri ce vizează buletinele de vot. Dintre acestea, 14 se referă la fotografierea buletinelor cu ștampila „votat”, iar unul la deteriorarea buletinului de vot.

Polițiștii au mai documentat trei  incidente legate de urna mobilă în diferite localități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram