După votare, au mers la vaccinare! Mai mulți alegători și-au administrat azi prima doză de vaccin anti-Covid, iar alții s-au dus la punctele de vaccinare din capitală pentru rapel. Acțiunile au loc, atât la dorința cetățenilor, cât și la îndemnul Ministerului Sănătății, care a lansat și o campanie cu sloganul „După votare, mergi la vaccinare”. Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să se vaccineze împotriva COVID-19 conform adresei de domiciliu, după ce au trecut pe la urna de vot.

La Centrul de vaccinare Covid din capitală, doritorii de a se imuniza au avut de ales între serurile Sinopharm, Sinovac și AstraZeneca. Acest bărbat ne-a spus că a venit să se imunizeze, nu doar la îndemnul Ministerului Sănătății, care le recomandă oamenilor să meargă la vaccinare, după votare, dar pentru că mai mulți oameni imunizați pot opri răspândirea virusului.

Soția sa a venit, azi, să-și facă rapelul cu AstraZeneca, după care nea spus că va merge să voteze.

Și această tânără spune că vaccinarea este importantă, deoarece unele rude și prieteni de-ai săi au avut de suferit din cauza coronavirusului. Anume acest fapt, spune ea, a determinat-o să se imunizeze.

Fluxul de persoane a fost surprinzător de mare și la punctul mobil de vaccinare, ne-a spus Daniela Toacă, medic de familie, care a imunizat în autobuz în jur de 30 de persoane.

Și la secția de votare, deschisă astăzi în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării, activa în paralel, o echipă de medici pentru vaccinare. Totuși, unii oameni ne-au spus că nu s-au imunizat, deocamdată, și nici nu știu, dacă o vor face.

Potrivit medicilor de la această instituție, de dimineață până în jurul orei 11, la ei s-a adresat doar o persoană, care a solicitat imunizarea cu serul Pfizer, însă din motiv că aceasta nu există în stoc, nu a acceptat un alt vaccin.

Totodată, 10 persoane au fost să se imunizeze cu serul AstraZeneca, în prima parte a zilei, la Asociația Medicală Teritorială din sectorul Centru al capitalei. Nici mai mult, nici mai puțini decât în zilele obișnuite, spun specialiștii în sănătate.

Toate punctele de vaccinare din țară vor aștepta, astăzi, doritorii de a se imuniza, până la ora 21:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!