Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înregistrat victorii zdrobitoare în șase raioane și în suburbiile Chișinăului, unde a obținut peste 60% din voturile alegătorilor. De cealaltă parte, Blocul comuniștilor și socialiștilor (BECS) a înregistrat cele mai bune rezultate în regiunea transnistreană, în UTA Găgăuzia  și în raionul Ocnița.

Datele preliminare ale CEC-ului, după procesarea tuturor proceselor verbale din raioane, arată că cel mai bun scor a fost înregistrat de PAS în raionul Ialoveni, unde a acumulat 71,8% din sufragii.

Alegătorii din suburbiile Chișinăului au votat în proporție de 68,49% pentru PAS, iar în raionul Strășeni formațiunea politică a acumulat  67,55% din voturi.

Pentru PAS au votat masiv și în alte 4 raioane: Nisporeni – 65,95%, Criuleni – 65,87%, Hâncești – 63,87% și Călărași- 60,76%.

Blocul electoral al socialiștior și comuniștilor (BECS) a înregistrat o victorie zdrobitoare în autonomia găgăuză, unde a fost susținut de 80,75% din votanți.

Totodată, peste 62% din alegătorii din stânga Nistrului și-au dat votul pentru BECS.

Blocul a mai obținut aproape 60% într-un raion din nordul republicii – la Ocnița.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!