/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PAS versus BECS: În ce raioane au înregistrat victorii zdrobitoare cei doi concurenți electorali

missing
12 iulie 2021, ora 02:05

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înregistrat victorii zdrobitoare în șase raioane și în suburbiile Chișinăului, unde a obținut peste 60% din voturile alegătorilor. De cealaltă parte, Blocul comuniștilor și socialiștilor (BECS) a înregistrat cele mai bune rezultate în regiunea transnistreană, în UTA Găgăuzia  și în raionul Ocnița.

Datele preliminare ale CEC-ului, după procesarea tuturor proceselor verbale din raioane, arată că cel mai bun scor a fost înregistrat de PAS în raionul Ialoveni, unde a acumulat 71,8% din sufragii.

Alegătorii din suburbiile Chișinăului au votat în proporție de 68,49% pentru PAS, iar în raionul Strășeni formațiunea politică a acumulat  67,55% din voturi.

Pentru PAS au votat masiv și în alte 4 raioane: Nisporeni – 65,95%, Criuleni – 65,87%, Hâncești – 63,87% și Călărași- 60,76%.

Blocul electoral al socialiștior și comuniștilor (BECS) a înregistrat o victorie zdrobitoare în autonomia găgăuză, unde a fost susținut de 80,75% din votanți.

Totodată, peste 62% din alegătorii din stânga Nistrului și-au dat votul pentru BECS.

Blocul a mai obținut aproape 60% într-un raion din nordul republicii – la Ocnița.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram