/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Starea de urgență pe teritoriul României, prelungită. Care sunt regulile de intrare în țară

missing
12 iulie 2021, ora 15:24

Starea de urgență în sănătate de pe teritoriul României a fost prelungită cu 30 de zile. Potrivit Ambasadei României în țara noastră, restricții privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor nu au fost introduse, iar cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

Misiunea diplomatică precizează că au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul introducerii unor noi excepții, dar și eliminării unor categorii profesionale exceptate anterior. Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

De măsura carantinei sunt scutite persoanele care posedă un certificat de vaccinare, persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram