După procesarea a 98% dintre procesele verbale adunate pe teritoriul R. Moldova, Comisia Electorală Centrală anunță 51,16% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Este cert deja că PAS va avea o majoritate în viitorul Parlament și va putea investi fără impedimente un Guvern, dacă scrutinul din 11 iulie va fi validat.

Blocul electoral al socialiștilor și comuniștilor (BECS) a acumulat 28,35%, iar Partidul Șor 5,98% din voturile acordate în țară, arată datele preliminare ale CEC-ului.

 

Precizăm că la aceste cifre se adaugă rezultatele înregistrate în diasporă. După numărarea voturilor în 113 din cele 150 de secții de votare deschise în afara țării, PAS acumulează 85%, iar BECS – 3%, fiind urmat de Blocul lui Renato Usatîi cu 2,99% și Plaforma DA cu 2,87%.

La alegerile parlamentare anticipate au votat în R. Moldova 1 265 429 de alegători, ceea ce reprezintă  44.56% din numărul total al cetățenilor cu drept de vot. În diasporă au votat 211 432 de moldoveni, dar încă mai sunt deschise secțiile de vot de peste ocean.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!