/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ 23 de familii ale medicilor decedați în lupta cu COVID-19 vor primi indemnizația unică de 100 de mii de lei

missing
14 iulie 2021, ora 13:33

Guvernul a alocat din fondul de investiție peste două milioane de lei pentru acordarea indemnizației unice pentru medicii care au decedat în lupta cu COVID-19. Astfel, 23 de familii ale medicilor decedați din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, vor primi suma de 100.000 de lei.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului, 2 300 000,0 lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, conform anexei”, se menționează în hotărâre.

Proiectul în cauză este elaborat în scopul susținerii familiilor personalului din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală primară, asistență specializată de ambulator, asistență medicală spitalicească, asistență medicală urgentă prespitalicească, servicii medicale de înaltă performanță, care a decedat în lupta cu COVID-19. Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Precizăm că, în lupta cu pandemia de coronavirus, peste 100 de medici și cadre din sistemul medical au decedat din cauza complicațiilor cauzate de noul coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram