/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ În ce domenii sunt cele mai multe locuri bugetare pentru anul de studii 2021 – 2022

missing
14 iulie 2021, ora 15:40

Peste cinci mii de persoane vor fi admise la finanțare bugetară pentru anul de studii 2021 – 2022. Numărul de locuri bugetare este mai mare decât anul trecut și include 26 de domenii. Totuși, prioritar vor fi susținute: Științe ale Educației, Inginerie, TIC, Arte, Științe Umanistice și Filologie.

Potrivit Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC), pentru studiile superioare de licență și master vor fi finanțate din buget 5 040 de locuri, iar la studii de rezidențiat este prevăzută admiterea a 453 de persoane. Pentru studenții străini vor fi rezervate 200 de locuri.

„În contextul evoluției situației epidemiologice și a lipsei de persona medical, MECC a propus majorarea cu 15 locuri bugetare alocate specialităților medicale la studii superioare integrate. Și în domeniul științelor militare a fost majorat numărul de locuri bugetare cu 25 din cauza atingerii plafonului de pensionare a mai multor ofițeri”, se arată în hotărârea de Guvern.

Astăzi Guvernul a aprobat planurile de pregătire a cadrelor cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățământ superior pentru anul de studii 2021-2022 (Comanda de stat).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram