/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/INFOGRAFIC DOC/ Cauți un post de muncă? Peste opt mii de locuri vacante pe Piața Muncii din Republica Moldova

14 iulie 2021, ora 14:53

Peste opt mii de locuri de muncă sunt vacante în Republica Moldova. Cele mai multe, aproximativ patru mii sunt disponibile în Chișinău, iar cele mai puține în Drochia, Criuleni și Dubăsari. Cei mai căutați sunt specialiștii din poliție, iar pentru persoanele cu nivel de instruire secundar, cele mai multe locuri de muncă sunt vacante în industria textilă și confecții.

Sursa: anomf.md

Din totalul locurilor de muncă vacante, 3 657 sunt disponibile în Capitală și 885 la Bălți. Totodată, pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1 991 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOMF) oferă 6 448 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram