/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Maia Sandu: Vom porni, alături de noua majoritate parlamentară și de viitorul Guvern, o curățenie generală în toată țară

missing
14 iulie 2021, ora 15:34

După ce la alegerile anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut o victorie covârșitoare, urmând să ia o majoritate în Legislativ și să numească un nou Cabinet de Miniștri, șefa statului, Maia Sandu, a scris pe rețelele sociale că în timpurile apropiate urmează să pornească o curățenie generală în țară alături de organele de conducere. 

„Noi vom porni – alături de noua majoritate parlamentară și de viitorul Guvern – o curățenie generală în toată țară”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. Acest mesaj a fost adresat inclusiv absolvenților de liceu, cărora le-a înmânat astăzi diplome, pentru rezultatele remarcabile obținute la examenul de bacalaureat.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Marți, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, deputatul ales din PAS, Andrei Spînu a spus că, cel mai probabil, până la finalul lunii iulie Parlamentul va fi deja cu organele de conducere ales.

Mai mult, acesta a spus că un nou Guvern ar putea fi creat până la 10 august curent și că din noua componență a Executivului ar putea face persoane și din alte partide decât PAS sau din societatea civilă.

Într-un comunicat de presă, mai mulți oficiali europeni au spus că UE așteaptă cu interes să lucreze în parteneriat cu un Guvern și un Parlament stabile și puternice pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova.

Termenul în care Parlamentul nou-ales este obligat să se întrunească în ședință

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram