După ce la alegerile anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut o victorie covârșitoare, urmând să ia o majoritate în Legislativ și să numească un nou Cabinet de Miniștri, șefa statului, Maia Sandu, a scris pe rețelele sociale că în timpurile apropiate urmează să pornească o curățenie generală în țară alături de organele de conducere. 

„Noi vom porni – alături de noua majoritate parlamentară și de viitorul Guvern – o curățenie generală în toată țară”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. Acest mesaj a fost adresat inclusiv absolvenților de liceu, cărora le-a înmânat astăzi diplome, pentru rezultatele remarcabile obținute la examenul de bacalaureat.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Marți, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, deputatul ales din PAS, Andrei Spînu a spus că, cel mai probabil, până la finalul lunii iulie Parlamentul va fi deja cu organele de conducere ales.

Mai mult, acesta a spus că un nou Guvern ar putea fi creat până la 10 august curent și că din noua componență a Executivului ar putea face persoane și din alte partide decât PAS sau din societatea civilă.

Într-un comunicat de presă, mai mulți oficiali europeni au spus că UE așteaptă cu interes să lucreze în parteneriat cu un Guvern și un Parlament stabile și puternice pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova.

Termenul în care Parlamentul nou-ales este obligat să se întrunească în ședință

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!