/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Chișinăul, gazda unui Forum Economic Internațional, la care Digital Park și Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj au semnat un protocol

14 iulie 2021, ora 21:01

Chișinăul a fost gazda unui Forum Economic Internațional, un eveniment la care a participat o amplă delegație din România, din care au făcut parte oameni de afaceri, dar și reprezentanți ai Universității din Cluj. Întrunirea a avut drept scop stabilirea unor relații de colaborare cu potențiali parteneri din dreapta Prutului, care ar putea pune în valoare oportunitățile oferite de piața din Moldova. A fost semnat și un protocol de colaborare între Digital Park și Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, iar părțile s-au angajat să construiască o platformă comună pentru instruirea personalului și dezvoltarea proiectelor de business.

„Sunt puse bazele unei cooperări și ne-am propus ca și obiectiv dezvoltarea, educarea cadrelor profesioniste pentru mediul de afaceri, atât din Republica Moldova, cât și cel din România”.

„Putem să venim cu o experiență foarte bună în ceea ce înseamă training oferit studenților, a ceea ce înseamnă să zicem dezvoltarea competențelor transversale ale studenților”.

Colaborarea dintre mediul academic și persoanele care sunt gata să investească în Moldova va asigura o mai bună pregătire profesională a personalului de la noi din țară, iar schimbul de experiență va facilita dezvoltarea creativă a ecosistemului IT Digital Park astfel, ajustându-l la cele mai înalte standarde. Faptul că țara noastră se situează pe locul opt în lume după viteza internetului demonstrează că sunt întrunite particularitățile de bază pentru dezvoltarea unei platforme de investiții cu România.

„Ne dorim foarte mult să facem acest transfer de cunoștințe, transfer de experiență între România, între Cluj și Republica Moldova și mă bucur nespus că totul se întâmplă aici, la Digital Park”.

Atât țara noastră, cât și România se confruntă cu o criză a emigrării tinerilor, dar și la capitolul start-up înt-o altă țară. Protocolul de colaborare, semnat astăzi între Digital Park și Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj va oferi tinerilor dar și oamenilor de afceri posibilitatea de a investi acasă, în țara lor.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram