/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Tiraspolul a renunțat la o întrevedere cu Chișinăul, la care urmau să fie discutate subiectele privind drepturile omului

15 iulie 2021, ora 10:23

Reprezentanții Tiraspolului au renunțat la întrevederea cu autoritățile de la Chișinău, în cadrul căreia urmau să fie discutate mai multe subiecte privind respectarea drepturilor omului. Asta chiar dacă, ultima reuniune a experților de profil a avut loc pe 22 mai 2020. 

Într-un comunicat al Guvernului se spune că pe parcursul ultimelor luni, reprezentanții instituțiilor naționale de profil din componența grupului de lucru pentru drepturile omului din partea Chișinăului au întreprins măsuri active pentru revigorarea acestei importante platforme de dialog care se află într-o pauză de mai bine de un an.

„După o corespondență îndelungată prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, a fost format un proiect de agendă cuprinzând teme importante din domeniul drepturilor omului, iar ședința urma să se desfășoare la 15 iulie curent, însă, cu regret, Tiraspolul a contramandat convocarea reuniunii în cauză pentru o perioadă mai târzie”, spun reprezentanții Biroului pentru Reintegrare.

Autoritățile de la Chișinău precizează că rămân în așteptarea unui răspuns final din partea Tiraspolului, în contextul în care pe ordinea de zi a discuțiilor figurează un șir de subiecte de actualitate, iar asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale omului a fost reiterată ca fiind o prioritate permanentă pentru Guvernul Republicii Moldova și asupra căreia se atrage mereu atenția Președinției în exercițiu a OSCE, Reprezentantului Special pentru reglementarea transnistreană, actorilor formatului de negocieri „5+2” și a partenerilor internaționali relevanți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram