/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ PAS a câștigat și în satul de baștină al lui Dodon. Câte voturi a acumulat BECS

16 iulie 2021, ora 13:51

Din cei peste două mii de alegători așteptați la urne în satul Sadova, s-au prezentat la vot doar 1026. Potrivit procesului verbal privind rezultatele numărării voturilor din Sadova, cei mai mulți și-au dat votul pentru Partidul Acțiune și Solidaritate – 438.

Pentru blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, din care face parte și ex-președintele Dodon, originar din Sadova și-au dat votul 395 de oameni, clasându-se pe locul II în topul preferințelor sadovenilor.

Cinci concurenți, din cei 23 înregistrați în cursa pentru parlamentare, nu au acumulat niciun vot. Aceștia sunt:

  • Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic;
  • Partidul Verde Ecologist;
  • Partidul Legii și Dreptății;
  • Partidul Puterea Oamenilor
  • Candidatul independent Valico

 

Conform rezultatelor preliminare, trei formațiuni politice trec pragul electoral și intră în noul Parlament al Republicii Moldova: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și Partidul “Șor” (PPȘ). PAS obține majoritate parlamentară cu 52,8% din voturi – cel mai mare scor înregistrat de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram