Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, anunță că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are tot dreptul moral și politic să decidă singur asupra componenței noului Guvern. Anunțul vine după cei mai mulți fermieri au sugerat PAS-ului să-i ofere ex-vicepreședintelui Platformei DA Alexandru Slusari funcția de ministru al Agriculturii, iar șefa statului Maia Sandu a declarat că i-a făcut o asemenea propunere în 2019, pe când era prim-ministră, însă Alexandru Slusari ar fi refuzat, fapt care a fost negat de ultimul. 

„Mulțumim din suflet pentru mesajele de încurajare și intențiile sincere de a vedea oameni din echipa Platformei DA în viitorul Guvern. Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actualei guvernări, însă nimeni din deputații Platformei DA nu pot accepta funcții guvernamentale având condiția de a părăsi Platforma DA, pentru că avem demnitate si pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic. PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singuri asupra componenței noului Guvern, fără sfaturile, chiar și prietenești, ale oricărei alte formațiuni politice. Totul va fi bine”, a scris Dinu Plîngău pe rețelele sociale.

Precizăm că, un grup de producători agricultori din sudul țării îl vor pe fostul deputat de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, ministru al Agriculturii. Aceștia i-au adresat o scrisoare președintei R. Moldova, Maia Sandu, în care îi cer să examineze candidatura lui Slusari pentru această funcție. O scrisoare similară a fost expediată și președintelui PAS, Igor Grosu.

Joi, în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune, șefa statului, Maia Sandu, a spus că, în 2019, atunci când era șefă a Guvernului, i-a propus lui Alexandru Slusari să fie ministru al Agriculturii, însă acesta a refuzat. Maia Sandu a declarat că i-a propus să fie și ministru al Afacerilor Interne, însă și această funcție a fost refuzată.

Alexandru Slusari a negat că șefa statului Maia Sandu i-a propus în 2019, atunci când era prim-ministră, funcția de ministru al Agriculturii. Totuși, acesta a confirmat că i-a fost propusă funcția de ministru al Afacerilor Interne (MAI), însă, spune că a refuzat pentru este domeniul pe care nu-l cunoaște.

Marți, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, deputatul ales din PAS, Andrei Spînu a spus că, cel mai probabil, până la finalul lunii iulie Parlamentul va fi deja cu organele de conducere ales.

Mai mult, acesta a spus că un nou Guvern ar putea fi creat până la 10 august curent și că din noua componență a Executivului ar putea face persoane și din alte partide decât PAS sau din societatea civilă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!