/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Un act de populism!” Dorin Damir îi dă replica lui Vlad Musteață, care l-a acuzat că ar fi stat în spatele atacului asupra „Proimobil”

missing
16 iulie 2021, ora 11:43

Președintele FEA, Dorin Damir îi dă replica directorului „Proimobil”, care l-a acuzat zilele trecute că ar fi stat în spatele atacului asupra companiei imobiliare. Într-o declarație publică postată pe pagina oficială de Facebook FEA Kickboxing, Damir menționează că „declarațiile evocate constituie un act de populism, manifestat pe funalul alegerilor parlamentare”. Acesta mai spune că mesajul lui Musteață are scopul de a manipula opinia publică, fiind lipsit de orice suport bazat pe fapte reale. 

„Manipularea constă în redarea selectivă a faptelor cu focusarea atenției numai asupra acelora, care îi sunt comode și de menționat, nu pot fi verificate. Jonglând cu unele fapte care sunt cunoscute în societate (de ex. pornirea urmăririi penale pe fapte de evaziune fiscală a companiei sale), Vlad Musteață le redă conexat cu acelea, care nu le poate proba ori confirma, prin aceasta, năzuind să le redea ca adevărate”, se arată în declarația oficială publicată din numele lui Dorin Damir.

Președintele FEA, care a fost reținut săptămâna trecută și plasat în arest în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI, respinge toate acuzațiile aduse în adresa sa și subliniază că nu a avut nicio tangență cu procesele desfășurate în interiorul companiei Proimobil și nu a exercitat niciun fel de influență asupra lui Vlad Musteață și compania pe care a fondat-o acesta.

„Ghinionul la caz constă în lipsa bunului simț la autorul mesajului din conferința de presă și în relațiile firești pe care le am cu unele persoane, pe care le cunosc și care la rândul lor au avut ori au relații cu Vlad Musteață. Nu am nici o legătură cu deficiențele din ancheta penală desfășurată, la care au făcut referință autorii mesajului, această anchetă constituind o cauză penală care nu m-a vizat vreodată”, a mai specificat Dorin Damir.

Damir a mai sugerat că ar deține informații legate de „unele relații dubioase ale acestuia cu reprezentanții instituțiilor de drept”, dar că se va abține ca la ora actuală să facă mai multe declarații.

„Sunt rezervat actualmente, anume din considerentul că le voi face publice la momentul posibilității probării lor, odată ce toate aceste informații vizează în mod direct o persoană. Este o abordare, de care neglijează persoane care recurg la manipularea în interes personal a opiniei publice, situație care se atestă și în cazul lui Vlad Musteață”, a precizat finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc.

„Consider că momentul ieșirii în public cu acuzații false în adresa mea a fost ales în mod tendențios anume în perioada când mă aflu în arest preventiv. Este o încercare de a-mi știrbi imaginea în perioada aflării sub arest preventiv și concomitent, de a transfera impactul arestului aplicat asupra situației în care se victimizează”, a adăugat Dorin Damir.

Amintim că acum două zile, fondatorul companiei „Proimobil”, Vlad Musteață, anterior cercetat penal pentru evaziune fiscală,  pentru că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime de aproape 5 milioane de lei, a lansat o serie de acuzații în adresa președintelui FEA, Dorin Damir. Într-o conferință de presă, Musteață a precizat că încă din 2016, asupra sa, s-ar face presiuni, pentru a i se lua afacerea cu imobiliare, iar în spate ar fi chiar Dorin Damir. Directorul „Proimobil” a menționat că Dorin Damir, prin intermediul unui apropiat al său, Octavian Orheianu, i-ar fi cerut sume de bani, pentru „aplanarea problemelor de atunci din cadrul companiei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram