/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Întâi concursul a fost suspendat, iar apoi - reluat. Un candidat PAS semnalează „abuzuri” la Ministerul Sănătății

missing
17 iulie 2021, ora 11:44

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de deputat Radu Marian a semnalat „abuzuri” la Ministerul Sănătății. Acesta a prezentat un caz în care secretarul de stat Igor Curov a suspendat concursul pentru ocuparea funcții de director la patru instituții medicale, ca a doua zi să-l reia.

Pe 15 iulie, secretarul de stat a suspendat concursul pentru ocuparea funcției de director la următoarele patru instituții medicale. Este vorba despre Spitalul Raional Ocnița, Institutul Oncologic, Institutul Mamei și Copilului și Policlinica Stomatologică Republicană.

În ordinul de pe 15 iulie a fost indicat că concursul se suspendă din motiv că colaboratorii Școlii de Management în Sănătate Publică a USMF  „N. Testemițanu” sunt în concediu de odihnă anual.

A doua zi, pe 16 iulie, a fost emis un alt ordin, în care s-a solicitat rechemarea din concediul de odihnă, pe o perioadă determinată, a directorului Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, responsabil de procesul de evaluare a candidaților.

„Pe această cale, îl somez public pe secretarul de stat Igor Curov să înceteze imediat aceste concursuri și să nu-și bată joc de procesul de tranziție. Noua guvernare va anula aceste ordine abuzive”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Vedeți mai jos ordinele de pe 15 și 16 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram