/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO VIDEO/ Rând la imunizare. Zeci de oameni au venit la maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii

missing
17 iulie 2021, ora 09:27

De la primele ore ale dimineții s-au format cozi la Palatul Republicii, acolo unde astăzi a demarat maratonul de vaccinare cu doza II Sputnik-V. Startul a fost dat la ora 06:30, iar fluxul este de 1 200 persoane imunizate pe oră. 

„La ora 9:00 s-au vaccinat deja circa 2 800 de persoane, iar rândul s-a epuizat până la temperaturile caniculare! Așteptam în continuare, până la 18:00, încă circa 1 200 de persoane din cele 4000 care s-au imunizat cu Sputnik la maratonul din 26 iunie”, a scris pe pagina sa de Facebook, șeful interimar al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca.

La maraton sunt implicate 250 cadre medicale și au fost constituite 30 de linii de imunizare.

În paralel, activează toate cele 70 de puncte de vaccinare din Chișinău, centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz) unde doritorii se pot vaccina cu Astra Zeneca si Jonson&Jonson.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 848 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat până pe 17 iulie, peste 347 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Programarea la vaccinare se face pe acest link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram