De la primele ore ale dimineții s-au format cozi la Palatul Republicii, acolo unde astăzi a demarat maratonul de vaccinare cu doza II Sputnik-V. Startul a fost dat la ora 06:30, iar fluxul este de 1 200 persoane imunizate pe oră. 

„La ora 9:00 s-au vaccinat deja circa 2 800 de persoane, iar rândul s-a epuizat până la temperaturile caniculare! Așteptam în continuare, până la 18:00, încă circa 1 200 de persoane din cele 4000 care s-au imunizat cu Sputnik la maratonul din 26 iunie”, a scris pe pagina sa de Facebook, șeful interimar al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca.

La maraton sunt implicate 250 cadre medicale și au fost constituite 30 de linii de imunizare.

În paralel, activează toate cele 70 de puncte de vaccinare din Chișinău, centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz) unde doritorii se pot vaccina cu Astra Zeneca si Jonson&Jonson.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 848 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat până pe 17 iulie, peste 347 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Programarea la vaccinare se face pe acest link.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!