După examinarea de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a rapoartelor financiare a concurenților electorali care au participat la scrutinul din 11 iulie, două formațiuni au primit avertizări. Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR (AUR) a fost avertizat pentru reflectarea incorectă a donațiilor.

Totodată, urmare a examinării rapoartelor Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost avertizat pentru neînlăturarea neconformităților în raportul privind finanțarea campaniei electorale, la situația din 9 iulie 2021.

În același context, CEC va transmite către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență a donațiilor.

Anterior, partidul Politic „Noi” și Blocul electoral „RENATO USATÎI” au fost avertizate asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!