/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

De frica radiațiilor de la Fukushima, Coreea de Sud își va găti propria mâncare la Jocurile Olimpice

missing
19 iulie 2021, ora 16:30

Membrii echipei olimpice a Coreei de Sud vor primi mâncare gătită special pentru ei, iar fiecare ingredient va fi scanat pentru a nu prezenta radiații. Anunțul poate degrada și mai mult relațiile Tokyo – Seoul, transmite Hotnews.ro.

Coreea de Sud a retras periodic fructe de mare venite din Japonia din cauza posibilelor radiații care ar fi afectat materia primă.

Un purtător de cuvând al Comitetului Olimpic al Coreea de Sud a declarat că un hotel a fost închiriat în întregime lângă Satul Olimpic din Tokyo pentru a se putea pregăti în incinta acestuia preparatele pentru sportivii sud-coreeni.

Relații dintre Seoul și Tokyo au fost degradate și mai mult prin anunțul președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a decis să nu asiste la Olimpiadă.

În 2008 la Beijing, SUA a adus propriii bucătari pentru a le găti sportivilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram