Membrii echipei olimpice a Coreei de Sud vor primi mâncare gătită special pentru ei, iar fiecare ingredient va fi scanat pentru a nu prezenta radiații. Anunțul poate degrada și mai mult relațiile Tokyo – Seoul, transmite Hotnews.ro.

Coreea de Sud a retras periodic fructe de mare venite din Japonia din cauza posibilelor radiații care ar fi afectat materia primă.

Un purtător de cuvând al Comitetului Olimpic al Coreea de Sud a declarat că un hotel a fost închiriat în întregime lângă Satul Olimpic din Tokyo pentru a se putea pregăti în incinta acestuia preparatele pentru sportivii sud-coreeni.

Relații dintre Seoul și Tokyo au fost degradate și mai mult prin anunțul președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a decis să nu asiste la Olimpiadă.

În 2008 la Beijing, SUA a adus propriii bucătari pentru a le găti sportivilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!