/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Lista deputaților aleși, trimisă de CEC către Curtea Constituțională pentru validare

missing
20 iulie 2021, ora 12:55

Comisia Electorală Centrală a transmis Curții Constituționale lista deputaților aleși pentru validarea mandatelor. Potrivit documentului, Partidului Acțiune și Solidaritate îi revin 63 de mandate, blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate, iar Partidului Șor – 6 mandate. În același document, este anexată și lista deputaților supleanți, cei mai mulți revenindu-i Partidului Șor – 95 la număr.

Precizăm că, Curtea Constituțională a anunțat că se va întruni vineri, 23 iulie, în ședință pentru a examina demersurile Comisiei Electorale Centrale.

La 11 iulie 2021 în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Cetățenii au ales între 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Prezența la vot a fost de 48,41%, pragul de validare de 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale fiind depășit, iar alegerile pot fi considerate valabile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram