Comisia Electorală Centrală a transmis Curții Constituționale lista deputaților aleși pentru validarea mandatelor. Potrivit documentului, Partidului Acțiune și Solidaritate îi revin 63 de mandate, blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate, iar Partidului Șor – 6 mandate. În același document, este anexată și lista deputaților supleanți, cei mai mulți revenindu-i Partidului Șor – 95 la număr.

Precizăm că, Curtea Constituțională a anunțat că se va întruni vineri, 23 iulie, în ședință pentru a examina demersurile Comisiei Electorale Centrale.

La 11 iulie 2021 în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Cetățenii au ales între 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Prezența la vot a fost de 48,41%, pragul de validare de 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale fiind depășit, iar alegerile pot fi considerate valabile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!