Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a transmis un mesaj de adio cu ocazia încheierii mandatului său în Republica Moldova. Acesta i-a mulțumit țării noastre pentru oportunitate, precizând că pleacă din funcție știind că relația dintre cele două state „este puternică și în creștere”.

Diplomatul a precizat că în timpul mandatului său, ambasada SUA a cooperat îndeaproape cu agricultorii și mediul de afaceri pentru a îmbunătăți oportunitățile economice, cu autoritățile din domeniul sănătății publice pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și cu guvernul Republicii Moldova în realizarea inițiativelor interne și internaționale.

„Plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere. Am conlucrat cu mulți oficiali devotați. Aceștia au o viziune clară pentru viitorul Moldovei și sunt sigur că vor fi în stare să depășească orice provocări. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care mi-au demonstrat ospitalitate, amabilitate și generozitate pe timpul șederii mele aici. Mulțumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieții mele și te voi păstra în inimă”, a spus Dereck J. Hogan.

Dereck J. Hogan își încheie mandatul de ambasador al SUA în Republica Moldova. Președintele SUA l-a numit în locul acestuia pe diplomatul Kent Doyle Logsdon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!