/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor, livrate prin intermediul platformei COVAX

21 iulie 2021, ora 20:45

Republica Moldova a recepționat, miercuri, un lot de 46 de frigidere, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX. Acestea urmează să fie distribuite în Centrele de Sănătate Publică din țară.

Lotul are o valoare totală de peste 34.000 de euro și reprezintă un suport tehnic pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în țara noastră, precum și implementarea Planului Național de Imunizare. Mai exact, e vorba de 30 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi de – 15 °C/ – 25 °C și șase frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi de +2 °C/ +8 °C.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram