Vitalie Tataru, fostul angajat al Inspectoratului de Carabinieri, acuzat că a împușcat mortal un tânăr de 23 de ani în Elizavea, a fost eliberat noaptea trecută din închisoare. Informația a fost confirmată pentru esp.md de către deputata Arina Spataru, care urmărește îndeaproape acest caz.

Spătaru a scris miercuri, 21 iulie, pe pagina sa de Facebook, că inculpatul urmează a fi eliberat, pentru că la 21 iulie 2021, expiră termenul de arest preventiv. Tot acolo, aceasta preciza că până la ziua de miercuri nu a parvenit nici o hotărâre de judecată de prelungire a arestului inculpatului în dosarul tânărului din Elizaveta.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului din Bălți, Svetlana Talpă, ne-a spus că nu cunoaște nimic la acest subiect, însă a menționat că în legătură cu executarea unei încheieri emise la 21 iulie curent de Instanța de Judecată Bălți, unei persoane i s-a aplicat măsura de protecție asigurarea pazei personale și a pazei locuinței sale. Asigurarea executării încheierii a fost pusă în sarcină Inspectoratului de Poliție Bălți.

____

Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, atunci când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal, într-o încăierare, de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură, admisă de magistrații de fond.

Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât acesta urmează să fie eliberat din detenție.

Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu erorile procedurale admise în cazul examinării judiciare a dosarului de învinuire a carabinierului, care l-ar fi împușcat mortal pe tânărul de 23 de ani din Elizaveta

Având în vedere cele constatate, în prezent, Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului respectiv în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!