/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Carabinierul, acuzat că a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, eliberat din arest

missing
22 iulie 2021, ora 11:41

Vitalie Tataru, fostul angajat al Inspectoratului de Carabinieri, acuzat că a împușcat mortal un tânăr de 23 de ani în Elizavea, a fost eliberat noaptea trecută din închisoare. Informația a fost confirmată pentru esp.md de către deputata Arina Spataru, care urmărește îndeaproape acest caz.

Spătaru a scris miercuri, 21 iulie, pe pagina sa de Facebook, că inculpatul urmează a fi eliberat, pentru că la 21 iulie 2021, expiră termenul de arest preventiv. Tot acolo, aceasta preciza că până la ziua de miercuri nu a parvenit nici o hotărâre de judecată de prelungire a arestului inculpatului în dosarul tânărului din Elizaveta.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului din Bălți, Svetlana Talpă, ne-a spus că nu cunoaște nimic la acest subiect, însă a menționat că în legătură cu executarea unei încheieri emise la 21 iulie curent de Instanța de Judecată Bălți, unei persoane i s-a aplicat măsura de protecție asigurarea pazei personale și a pazei locuinței sale. Asigurarea executării încheierii a fost pusă în sarcină Inspectoratului de Poliție Bălți.

____

Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, atunci când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal, într-o încăierare, de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură, admisă de magistrații de fond.

Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât acesta urmează să fie eliberat din detenție.

Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu erorile procedurale admise în cazul examinării judiciare a dosarului de învinuire a carabinierului, care l-ar fi împușcat mortal pe tânărul de 23 de ani din Elizaveta

Având în vedere cele constatate, în prezent, Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului respectiv în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram