Cipru a inclus R. Moldova în categoria roșie, adică a statelor cu risc înalt de infectare cu COVID-19. Astfel, pentru moldoveni, la intrarea în Cipru, este obligatoriu prezentarea unui test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie, precum și efectuarea celui de-al doilea test PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport. Totodată, se instituie măsura autoizolării până anunțarea rezultatului testului SARS-CoV-2, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit unei note a ministerului, toate persoanele care vor călători în Republica Cipru trebuie să se înregistreze pe platforma – https://cyprusflightpass.gov.cy, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară.

Alături de R. Moldova, Cipru a introdus în lista țărilor cu risc înalt de infectare și Rusia, Luxemburg, Olanda, Spania, Malta, Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Egipt, Belarus, Armenia, Georgia, Bahrein, Regatul Unit, Kuweit, Bosnia si Herțegovina, Muntenegru, Albania, Brunei, Coreea de sud, Andorra, San Marino.

În conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru, începând cu 9 iulie 2021 accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea:
• Testului PCR
• Testului rapid (Rapid test – accesibil cu titlu gratuit în centrele de testare propuse de
către Guvernul Republicii Cipru )
• Confirmării însănătoșirii (test serologic)
• Confirmării imunizării

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!