Autoritățile din Madagascar anunță că au arestat mai multe persoane, inclusiv cetățeni străini, aceștia fiind suspectați că au complotat să îl asasineze pe președintele țării, Andry Rajoelina. Printre cei ajunși în custodia oamenilor legii sunt și doi cetățeni francezi, transmite France 24

„Conform dovezilor pe care le avem în acest moment, acești indivizi au pus la cale un plan pentru eliminarea și neutralizarea mai multor persoane, inclusiv pe șeful statului”, a spus procurorul general al Madagascarului.

Andry Rajoelina, președintele Madagascarului, a devenit președinte în 2018, după o luptă politică dură în alegeri și după ce acestea au fost contestate la Curtea Constituțională de către rivalul său, Marc Ravalomanana. Potrivit autorităților din Madagascar, investigația este în desfășurare, iar alte detalii nu pot fi făcute publice.

Anterior, președintele haitian, Jovenel Moise, a fost ucis cu focuri de armă în propria locuință, iar președintele Mali a fost și el ținta unui atac cu cuțitul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!