/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Încă un președinte, ținta unei tentative de asasinat. Mai multe persoane, arestate în Madagascar

missing
22 iulie 2021, ora 14:36

Autoritățile din Madagascar anunță că au arestat mai multe persoane, inclusiv cetățeni străini, aceștia fiind suspectați că au complotat să îl asasineze pe președintele țării, Andry Rajoelina. Printre cei ajunși în custodia oamenilor legii sunt și doi cetățeni francezi, transmite France 24

„Conform dovezilor pe care le avem în acest moment, acești indivizi au pus la cale un plan pentru eliminarea și neutralizarea mai multor persoane, inclusiv pe șeful statului”, a spus procurorul general al Madagascarului.

Andry Rajoelina, președintele Madagascarului, a devenit președinte în 2018, după o luptă politică dură în alegeri și după ce acestea au fost contestate la Curtea Constituțională de către rivalul său, Marc Ravalomanana. Potrivit autorităților din Madagascar, investigația este în desfășurare, iar alte detalii nu pot fi făcute publice.

Anterior, președintele haitian, Jovenel Moise, a fost ucis cu focuri de armă în propria locuință, iar președintele Mali a fost și el ținta unui atac cu cuțitul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram