Sâmbătă, 24 iulie, la Căușeni se va desfășura un maraton de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta va avea loc în incinta Centrului sportiv multifuncțional (vizavi de Consiliul raional Căușeni) din orașul Căușeni pe strada Eminescu 29/A. Sunt așteptate toate persoanele care vor să se imunizeze.

Centrul de vaccinare va activa în intervalul de timp 8.00 – 17.00. Vor fi disponibile șase tipuri de vaccin anti-COVID-19:
1. Pfizer BioNTech
2. Johnson & Johnson
3. Astra Zeneka
4. Sputnik V
5. Sinovac
6. Sinopharm

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78.587 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă o creștere de 37 la sută. Astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 895.963 de doze și se înregistrează o rată de imunizare de 15,1% la nivel național.

Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 7,4% – 9,8%. La fel, o rată mică se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Republica Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!