/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maraton de vaccinare anti-COVID-19 la Căușeni. Când va avea loc și vaccinurile disponibile

22 iulie 2021, ora 13:09

Sâmbătă, 24 iulie, la Căușeni se va desfășura un maraton de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta va avea loc în incinta Centrului sportiv multifuncțional (vizavi de Consiliul raional Căușeni) din orașul Căușeni pe strada Eminescu 29/A. Sunt așteptate toate persoanele care vor să se imunizeze.

Centrul de vaccinare va activa în intervalul de timp 8.00 – 17.00. Vor fi disponibile șase tipuri de vaccin anti-COVID-19:
1. Pfizer BioNTech
2. Johnson & Johnson
3. Astra Zeneka
4. Sputnik V
5. Sinovac
6. Sinopharm

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78.587 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă o creștere de 37 la sută. Astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 895.963 de doze și se înregistrează o rată de imunizare de 15,1% la nivel național.

Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 7,4% – 9,8%. La fel, o rată mică se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Republica Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram