/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Record de temperatură în Turcia, atins într-un oraș: 49,1 grade Celsius. Aerul fierbinte a provocat oamenilor dificultăți de respirație

missing
22 iulie 2021, ora 13:00

Un oraș din sud-estul Turciei a doborât recordul de temperatură al țării. La Cizre s-au înregistrat marți 49,1 grade, potrivit datelor direcției generale de meteorologie. Este cea mai mare valoare măsurată vreodată în Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație locuitorilor, scrie digi24.ro.

Precedentul record fusese înregistrat în același oraș, Cizre, situat la granița cu Siria: 49 de grade, în august 1961.

Întreaga țara este afectată de un val de căldură.

În ultimele zile, s-au stabilit recorduri istorice nu doar în Turcia, dar și în nordul Japoniei și în Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia. Chiar și în toiul verii este neobișnuit să fie atât de multe și de intense în același timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram