/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

UE va livra peste 200 de milioane de doze de vaccin ţărilor sărace, până la finalul anului

22 iulie 2021, ora 18:18

După ce inițial a anunțat că va livra 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid către țările sărace, Uniunea Europeană și-a schimbat obiectivul. Astfel, UE va dona peste 200 de milioane de doze țărilor cu venituri mici și medii, până la finalul anului 2021, a anunțat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie digi24.ro.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, asigurarea accesului la vaccinurile anti-Covid în țările din întreaga lume, și în special în cele cu venituri mici, este o prioritate pentru blocul comunitar.

În acest sens, în cadrul Summitului G20 de la Roma, din 21 mai 2021, preşedintele von der Leyen a anunțat că „Team Europe” va împărți țărilor cu venituri mici și medii cel puțin 100 de milioane de doze de vaccin până la finalul anului, în principal prin platforma COVAX.

În prezent, Team Europe (UE, instituțiile sale și toate cele 27 de state membre) este pe cale să depășească acest obiectiv inițial, propunându-și o nouă țintă, și anume aceea de a dona peste 200 milioane de doze către țările care au cea mai mare nevoie, se arată în comunicatul CE.

„Team Europe își asumă responsabilitatea de a ajuta lumea să lupte împotriva virusului, peste tot. Vaccinarea este esențială – de aceea este esențial să se asigure accesul la vaccinurile COVID-19 în țările din întreaga lume. Vom împărți peste 200 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 cu țări cu venituri mici și medii până la sfârșitul acestui an”, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

COVAX a livrat până acum 122 de milioane de doze în 136 de țări.

În paralel, Team Europe a lansat o inițiativă privind producția și accesul la vaccinuri, medicamente și tehnologii de sănătate în Africa. Inițiativa va contribui la crearea condițiilor potrivite pentru fabricarea locală a vaccinurilor în Africa, susținută de 1 miliard de euro din bugetul UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram