/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Tot mai mulți oameni mor în urma accidentelor cu implicarea motocicletelor. Poliția trage un semnal de alarmă

22 iulie 2021, ora 17:57

Poliția națională trage un semnal de alarmă și atenționează conducătorii de motociclete, care zilnic își pun viața în pericol. Numai de la începutul anului, 9 oameni și-au pierdut viața în peste 90 de accidente produse pe teritoriul țării. În context, Inspectoratul Național de Securitate Publică îi îndeamnă să respecte regulamentul circulației rutiere și să se echipeze corespunzător. Între timp, parcările speciale ale poliției au devenit adevărate cimitire de motociclete avariate cu istorii diferite. 

Fiare contorsionate, grămezi de metal și destine frânte. Așa ar putea fi descris tabloul sumbru al parcărilor speciale, unde sunt aduse motocicletele implicate în accidentele rutiere din țara noastră.

De la începutul anului, 9 persoane au decedat și peste 100 s-au ales cu traumatizme, în urma a 98 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor. Chiar și așa, unii continuă să încalce Regulamentul Circulației Rutiere. Este și cazul acestui bărbat din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, care a urcat la ghidonul unei motorete prin localitate, dar nu a mers mult, pentru că a dat ochii cu poliția.

 Bărbatul și-a justificat gestul și a spus că circulă doar prin localitate fără să iasă pe traseul național. De data aceasta, el s-a ales doar cu o preîntâmpinare.

În context, Inspectoratul Național de Securitate Publică atenționează conducătorii auto ca, înainte de a urca la ghidonul motocicletelor, să aibă permis de conducere și să verifice starea tehnică a unităților de transport. Totodată, oamenii legii vin cu unele recomandări pentru motocicliști. 

De la începutul anului, din cauza abaterilor depistate de către polițiștii de patrulare, la parcările speciale au fost duse peste 650 de motociclete. Cel mai recent accident cu implicarea unui motociclist a avut loc acum două zile, la Dondușeni. Un tânăr de 26 de ani a decedat, după ce a pierdut controlul asupra ghidonului și s-a lovit violent cu scuterul într-un automobil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram