/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

ANRE spune că în ultimele trei săptămâni, în țară au intrat zeci de mii de tone de carburanți, iar petroliștii ar refuză să le vândă

missing
23 iulie 2021, ora 14:53

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reacționează pe marginea situației de pe piața produselor petroliere din țară și lipsa motorinei la unele stații de alimentare. Reprezentanții agenției dau asigurări că potrivit datelor oficiale pe care le dețin, în ultimele trei săptămâni, în țară au intrat zeci de mii de tone de carburanți.

„Agenția constată că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, se menționează într-un comunicat remis de ANRE.

Mai exact, potrivit celor de la ANRE, între 1 iulie și 22 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin Portul Internațional Giurgiulești, ar fi fost introduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

Tptpdată, ANRE subliniază că actualul cadru legislativ a developat vulnerabilități în sectorul produselor petroliere, iar acestea ar urma să fie remediate în scurt timp, „pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram