Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reacționează pe marginea situației de pe piața produselor petroliere din țară și lipsa motorinei la unele stații de alimentare. Reprezentanții agenției dau asigurări că potrivit datelor oficiale pe care le dețin, în ultimele trei săptămâni, în țară au intrat zeci de mii de tone de carburanți.

„Agenția constată că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, se menționează într-un comunicat remis de ANRE.

Mai exact, potrivit celor de la ANRE, între 1 iulie și 22 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin Portul Internațional Giurgiulești, ar fi fost introduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

Tptpdată, ANRE subliniază că actualul cadru legislativ a developat vulnerabilități în sectorul produselor petroliere, iar acestea ar urma să fie remediate în scurt timp, „pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!