/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Conducerea BERD își dorește să extindă cooperarea cu R. Moldova, odată cu numirea noului Guvern

23 iulie 2021, ora 16:57

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut astăzi o discuție online cu Odile Renaud-Basso, șefa Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și echipa sa. Conducerea BERD a salutat susținerea oferită de cetățenii noștri, la 11 iulie, pentru modernizarea țării și și-a exprimat intenția de a extinde cooperarea cu Republica Moldova odată cu numirea noului Guvern.

Șefa statului a salutat disponibilitatea BERD de a ajuta noua guvernare în procesul de transformare a statului. În context, a fost accentuată necesitatea de a dezvolta programe legate de infrastructură, eficiență energetică și energie verde, reabilitarea termică a clădirilor, dezvoltarea IMM-urilor, gestionarea deșeurilor, precum și proiecte ce vizează schimbările climatice.

Totodată, reprezentanții instituției prezidențiale de la Chișinău au menționat importanța alinierii, pe viitor, a priorităților de afaceri ale BERD la prioritățile de țară ale Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram