/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Jocurile Olimpice de la Tokyo se deschid oficial. Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul R. Moldova

missing
23 iulie 2021, ora 10:15

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo începe vineri, de la ora 14:00 (ora R. Moldova), pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo, momentul culminant fiind parada delegațiilor. Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 20 de sportivi, iar arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca sunt purtătorii drapelului național.

Ambii sportivi au declarat că sunt mândri și onorați că vor purta drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Dan Olaru va înregistra a doua participare la Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 el a fost port drapelul Republicii Moldova, fiind cel mai tînăr membru al Echipei Olimpice. Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio 2016. În 2019 Alexandra și Dan cuceresc medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.

Amânate în 2020 din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt organizate anul acesta într-o atmosferă lipsită de fast, fără spectatori și sub aceeași amenințare apăsătoare a pandemiei. Mai mulți sportivi au fost depistați deja în satul olimpic ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, iar amenințarea unei noi anulări a Jocurilor Olimpice a stăruit până în ultima clipă. Tokyo este în stare de urgență până la 22 august, scrie digi24.ro.

Spectacolul care însoțește ceremonia va fi un omagiu adus celor care, în această perioadă, au ajutat omenirea în lupta cu virusul.

Împăratul Naruhito va asista, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, însă nu va fi cazul şi pentru împărăteasa Masako. Membrii familiei imperiale nu vor lua parte la niciun alt eveniment legat de Jocurile Olimpice, din cauza pandemiei de Covid-19. Împăratul Japoniei, Naruhito, va fi însă cel care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

La festivitatea de deschidere de vineri vor asista aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa va fi formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite, vor fi la Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere.

Jocurile Olimpice 2020 se vor încheia la 8 august, iar transmisiunile sunt asigurate de televiziunea națională și de canalul Eurosport.

Diferența de fus orar între Japonia și Republica Moldova este de șase ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram