Dacă călătorești într-un alt stat în această perioadă pandemică, ar fi bine să știi care este lista țărilor din zona roșie, stabilită de Ministerul Sănătății, pentru care, la intrarea în Republica Moldova este obligatorie măsura autoizolării, pentru o perioadă de 14 zile. Regimul de izolare poate fi întrerupt în a șaptea zi de la sosirea în țară, în urma efectuării unui test la COVID – 19, dacă rezultatul acestuia arată că nu au coronavirus. 

Noua listă conține 62 de țări și este valabilă de luni, 26 iulie. Aceasta este catualizată, de regulă, o dată la 7 zile.

Criteriul în baza căruia se stabilește încadrarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat (zona roșie) este rata cumulativă de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 din ultimele 14 zile raportate la 100 000 de locuitori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!