/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Revii din străinătate? Iată lista țărilor din zona roșie, pentru care, la intrarea în R. Moldova, este obligatorie autoizolarea

23 iulie 2021, ora 18:45

Dacă călătorești într-un alt stat în această perioadă pandemică, ar fi bine să știi care este lista țărilor din zona roșie, stabilită de Ministerul Sănătății, pentru care, la intrarea în Republica Moldova este obligatorie măsura autoizolării, pentru o perioadă de 14 zile. Regimul de izolare poate fi întrerupt în a șaptea zi de la sosirea în țară, în urma efectuării unui test la COVID – 19, dacă rezultatul acestuia arată că nu au coronavirus. 

Noua listă conține 62 de țări și este valabilă de luni, 26 iulie. Aceasta este catualizată, de regulă, o dată la 7 zile.

Criteriul în baza căruia se stabilește încadrarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat (zona roșie) este rata cumulativă de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 din ultimele 14 zile raportate la 100 000 de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram